Mira els meus videos de Youtube i segueix-me a Twitter @jordiventura11

jueves, 29 de diciembre de 2011

ANÀLISIS TOP16 BARÇA REGAL

Aquesta setmana s'ha celebrat el sorteig del TOP16 de l'Eurolliga. El Barça Regal ha quedat enquadrat amb el Maccabi, Bennet Cantu i Zalguiris. A priori l'equip català és el gran favorit per passar entre els dos primers del seu grup, encara que cal no refiar-se de cap equip.


Maccabi de Tel Aviv és un dels sempre equips favorits al títol continental (campió de l'Eurolliga en 4 ocasions), gràcies al seu potencial econòmic, on cada temporada incorpora jugadors contrastats a les seves files. A més, el Nokia Arena és un infern pels equips rivals, on guanyar-hi és missió impossible per la majoria d'equips. Entrenats per l'israelí David Blatt, destacar els jugadors importants d'aquest equip: Schortsanitis (amb 11,7 punts per partit, 4 rebots i 6 faltes provocades en 17 minuts de jocs), Eliyahu (amb amb 11,2 punts per partit), el sempre perillòs Papaloukas, encara que aquesta temporada està baixant el seu rendiment. Cal destacar la important baixa del seu millor home en la primera fase, Jordan Farmar, qui a tornat a l'NBA després del Lock out, amb els New Jersey Nets, que de ben segur no disfrutarà tant com ho feia amb l'equip israelià, qui jugava una mitjana de 31 minuts i tenia un protagonisme absolut amb 17 punts per partit.


Bennet Cantù és un equip italià, on es fa fort a la seva pista, on només ha perdut un sol partit en tota la primera fase. Com a visitant baixa el seu rendiment, així que cal anar molt en compte quan el Barça visiti Paladesio. Els jugadors més coneguts per l'entorn blaugrana són: Gianluca Basile (8,1 punts per partit, amb un 36,5% en triples) i Denis Marconato (7,2 punts i 4,9 rebots), però cal no oblidar el seu jugador més perillós Vladimir Micov (10,5 punts per partit). El seu tècnic Andrea Trinchieri, ha conseguit col·locar l'equip, després de 30 anys, entre els 16 millors equips del continent, amb moltes rotacions dels seus jugadors, amb el que aconsegueix mantenir la intensitat durant tot el partit. Actualment és el quart classificat de la lliga italiana.


Zalguiris Kaunas és l'equip que té un pitjor balanç de la primera fase, amb només 4 victòries en 10 partits. Però el gran inconvenient d'aquest equip és que són capaços del millor i del pitjor, sobretot jugant davant la seva gent, on per ells el bàsquet és una religió. A més, de cara aquesta segona fase s'han reforçat amb el vaterà Dainius Salenga i el jove Reeves Nelson de 20 anys i 2,03 d'altura. Els jugadors més destacats de l'equip lituà són Sonny Weems (17,5 punts per partit, amb un 50% en triples i 5 rebots), el veterà base de 29 anys Marko Popovic (12,5 punts per partit) i la parella interior Robertas Javtokas i Paulius Jankunas.


Per mi, doncs, el Barça és un clar favorit per quedar primer de grup, cal dominar els partits com ho estan fent fins ara, on no poden deixar escapar cap partit a casa i cal anar molt en compte en tots els desplaçaments, on són superiors, però l'ambient que es viu en els camps es fa complicat de jugar. Malgrat tot, pas a pas ens anirà portant cap a la Final Four de Istanbul (Turquia).

No hay comentarios: